PROJE ÇALIŞMALARI
TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR
Bu uygulama, öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimini desteklemek,sosyalleşmelerini artırmak ve okul bahçesini daha eğlenceli ve öğretici bir mekana dönüştürmek amacıyla geliştirilmiştir. Ayrıca, öğrencilerin hareket etme alışkanlıklarını artırarak obezite gibi sağlık sorunlarının önüne geçmek de hedeflenmiştir.
Bu uygulamada hedef kitle;
Okulumuzdaki ilkokul kademesindeki tüm öğrenciler (1. 2. 3. 4. Sınıf öğrencileri), (6-9 yaş aralığı)
veliler,
öğretmenlerdir.
Aşama 1: Planlama ve Hazırlık *Öğrenci öğretmen ve velilerden oluşan bir çalışma grubu kuruldu. *Bahçenin fiziksel durumu analiz edilerek uygun oyun alanları belirlendi. *Yaş gruplarına ve ders içeriklerine uygun oyun fikirleri geliştirildi. Aşama 2: Tasarım ve Uygulama *Zemin boyama çalışmaları yapılarak sek sek, yön bulma, matematik parkuru gibi oyun alanları oluşturuldu. *Eğitici duvar panoları hazırlanarak çocukların interaktif öğrenmesine katkı sağlandı. *Hareketli oyun alanları için çeşitli malzemeler (denge tahtaları,zıplama lastikleri, slalom çubukları vb.) yerleştirildi. * Öğrencilerin takım çalışması yapabilecekleri alanlar belirlendi ve işbirlikçi oyunlar geliştirildi.
|
*İlk olarak pilot bir grup öğrenci ile oyunlar test edildi. *Öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği oyunlar belirlendi ve geliştirildi. *Teneffüslerde ve belirli derslerde oyun alanları etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. *Öğrenci ve öğretmenlerden düzenli geri bildirimler alınarak gerekli iyileştirmeler yapıldı. Elde Edilen Sonuçlar *Öğrencilerin fiziksel aktivite düzeylerinde artış gözlemlendi. *Ders dışı zamanlarda öğrencilerin daha aktif olduğu görüldü. *İşbirlikçi oyunlarla öğrencilerin iletişim becerileri ve takım çalışması yetkinlikleri gelişti. *Eğitsel oyunlar sayesinde ders içeriklerinin pekiştirilmesi sağlandı. *Oyun alanlarının kullanımıyla okula olan aidiyet duygusu arttı.
|